Recap of a lovely weekend full of concerts!


Waw, we are still coming down from a busy weekend, containing six splendid concerts, and especially from all the lovely words from the crowd & press afterwards!

On Friday, we were accompanying ESINAM at Bar|A|Muze, a lovely summer bar in Leuven, and De Beren Gieren at Belgium's most renowned jazz festival Jazz Middelheim. On Saturday you were treated with a concert by ESINAM again, at Kiosk Monterey in Ghent. Then on Sunday, we were back at Jazz Middelheim with Aka Moon. And, to end the weekend, Echoes of Zoo and BRZZVLL were hosted by the cosy Herbakkersfestival at Eeklo that same night.

A very diverse program, though the reactions were unanimous: outstanding!

To give you an impression:

"Het ogenschijnlijke gemak waarmee dit trio [Aka Moon] de meest complexe ritmische passages en tempi meester is, het expressieve en meedogenloze basspel van Hatzigeorgiou dat alle kanten op vliegt, de haast acrobatische, werkelijk onnavolgbare ritmes en percussieve details van Stéphane Galland, vergezeld door de urgente sax-soli van Cassol, wordt met licht ongeloof gadegeslagen. [...] Van de eerste tot de laatste minuut zit je op het puntje van je stoel, bij Aka Moon zelfs met stokkende adem en tranen in de ogen." Prog Jazz

"Zodra Persevering werd ingezet, deinde zelfs de meest stijve hark in het publiek mee. op de onweerstaanbare groove. Slechts één keer greep Aka Moon terug naar het verleden voor een p'tit flashback: een moddervette, stevige portie funk werd de afsluiter, een staande ovatie de verdiende beloning." Focus Knack

"Op het hoofdpodium kregen de jonge wolven van De Beren Gieren een luisterend en enthousiast oor van het publiek. Het trio, met pianist Fulco Ottervanger als blikvanger, brengt onvoorspelbare jazz met gevoel voor avontuur." Metro

"Wat zijn De Beren goed geworden. Het zou meteen het hoogtepunt van de dag worden." Enola

"Toppers, échte toppers, deze unieke bende." Written in Music about De Beren Gieren

"Al die ingrediënten samen vormen de typische en onnavolgbare sound van De Beren Gieren, een schoolvoorbeeld van de juiste alchemie tussen akoestisch en elektrisch. De Beren blonken andermaal uit in repetitieve patronen die golvend aan de horizon verdwijnen, om vervolgens in licht gewijzigde vorm terug te keren." Focus Knack

"De set van De Beren Gieren was een beetje als de haren van drummer Simon Segers: weelderig, en ongekamd. 'We Dug Out Skyscrapers' was een vroeg hoogtepunt, met een brommende bas, onheilspellende drums en een piano die zich maar wat graag wentelde in de chaos." De Morgen

"Dit is meer dan jazz alleen, het is een multidimensionale trip met abstracte eigenschappen en een buitengewoon creatieve benadering van ritmiek, harmonie en klankkleur. Aan het einde van de afwisselende set van ouder en (voornamelijk) recent werk liet de toeschouwer haar bewondering blijken, en naar onze mening meer dan terecht." ProgJazz about De Beren Gieren

Podcast: Jazz Talk with Fulco Ottervanger from De Beren Gieren by WBGO (EN)

Video: Interview with Aka Moon by Klara (FR)

Radio: Interview with De Beren Gieren by Klara (NL)

Two words: THANK YOU!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square

Aubergine VZW - Adolphe Lavalléestraat, 39, 1080 Brussels, Belgium - info@aubergineartistmanagement.com

Aubergine Artist Management is Brussels based agency that offers management, production, promotion, administrative and tour support to some of Belgium’s most talented jazz artists. The focus is on jazz and beyond. Thanks to the expertise in music production & promotion the company has built over the years, the team regularly collaborates as a production team or consultant for different events, festivals and special projects.

Aubergine Artist Management was founded on the initiative of Maaike Wuyts in 2007 together with Han De Meulemeester, Ilse Den Hond, Katleen Gils and Ann Overbergh. 

Since 2010, Aubergine Artist Management receives structural funding by the Flemish Government.

Since 2018, Aubergine Artist Management receives structural funding  by the Federation Wallonia-Brussels.

  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Facebook Icon